lördag 29 maj 2010

Loppis o lite annat!

Har varit på loppis en vända idag hittade ett bord som jag är väldigt nöjd med, några örngott en sockerlåda blev det oxå...:)! Så har jag hunnit med att fördärva 1kg fläskfilé på grillen ... Vardagsrummet är nu så gott som färdig piffat sååå härligt... ska snart soffa ner mig och bara njuta...

Kramar  Madeleine

Mera vardagsrum.. & loppis!!

Underbara örngott....10kr styck !!


Gammalt härligt slitet bord hittade jag oxå på loppis.....så gott som gratis :) .


...och så en snygging till sockerlåda!



Finfina bordet från http://elsesbod.blogspot.com/ är nu på plats :)!

Vardagsrums piffning pågår!!!








Vardagsrumsgolvet är färdigmålat :))) Nu håller jag på och piffar för fullt, tänker att jag ska hålla mig till naturfärger men i soffan ska jag ha kuddar i olika färger efter säsong och humör!! Det är så härligt med gamla material hela hemmet känns mer levande när man får in gamla möbler och fram gamla trägolv !! Det är som att jämföra köttbullar med en bit oxfilé! Det kommer mera.....................

torsdag 27 maj 2010

Dekadens !!

Dekadens råder här hemma för tillfället, vardagsrumsgolvet håller på att målas, färgen tog slut så nu blir det inte färdigt ikväll heller....BORING !! Alla vardagsrumsmöbler står i hall och matsal och av någon konstig anledning så struntar vi i resten  av huset oxå, så det är en enda röra överallt !! Var på Ikea idag och inhandlade lite smått och gott lite skålar några muggar, gardiner och en golvlampa som ska pryda vårat vardagsrum....så småningom !! Så man får fokusera på de små fina sakerna... som en liten kvist i en fin kanna ;) !!

Kramar Madeleine

Sommarhylla :) !!






Var på Ikea idag och köpte lite smått och gott bland annat dessa sommarglada skålar och så muggar till :) !!





söndag 23 maj 2010

Smaskig !!

Blev rätt så gott !!

HÄRLIGA HELG !!

Igår var jag i kolmården hela dagen med mina älskade små barn..... big happening för dem !! :) Här hemma slipades vardagsrumsgolv under tiden... så nu är det klart iallafall och i morgon ska det målas !!! Längtar efter det färdigpiffade slutresultatet !! Har köpt så fint vardagsrumsbord  från  http://elsesbod.blogspot.com/, hoppade in där av en händelse häromdagen,  mycket JÄTTEFINA saker !!
Idag blev det en dag i trädgården,  mina icke gröna fingrar har planterat lavendel, kryddor, daggkåpa och pelargoner då förstås..... Blir ju rätt så fint iallafall :) !!
Kram Madeleine

Skördat rabarber !!!

Idag blir det rabarberpaj det är ju såååååå gott....iallafall när andra gör den !! Hoppas jag lyckas få till en i farmor stajl lite knäckig på ytan.....mmmm.

:)) !!

Har äntligen fått ut lite pelargoner UJ... vad fint det blir på en gång :) !! Inne vill jag ha mårbacka, rosa eller vita men ute ska det vara röda för hela slanten!! Passar bra till vårat hus tycker jag :)!!

måndag 17 maj 2010

Torpartant!!

Drömmer om ett torp på landet.....kolla in det här underbara stället !!!! VILL HA!! http://www.hemnet.se/beskrivning/657180?r=3  Där skulle jag strutta runt och bara trivas och njuta av livet till ljudet av fågelkvitter och glada bekymmersfria barn :)) Börjar känna att jag är nog född 100 år för sent, jag är nog egentligen en torpartant, för så fort jag kommer till ett sånt här ställe så känns det som att jag kommit hem!! :)

torsdag 13 maj 2010

Underbar dag!!

Har haft en fantastisk dag med min familj och kära svärfar och svärmor! Varit ute i skog och mark hela dagen, där trivs jag som bäst !! Tittade på underbara små lamm, en hel lada full med får och lamm.... låter rätt högt när dom ropar på mat, barnen blev livrädda så syftet med att roa barnen blev liksom inte som vi planerat, men jag tyckte att det var skitmysigt ;) !! Sedan var vi och tittade på ett torp som " svärisarna " är spekulanter på...JÖSSES vilket fantastiskt ställe !!! Torparidyll när det är som bäst...ville inte åka därifrån !!! Sedan "råkade" vi stanna på ett par loppisar oxå, hade lite ont om tid och lösa pengar så det blev mycket kvar som jag gärna hade tagit med mig hem !! Men två stolar och några glasflaskor fick följa med :) !! Ska åka på loppisturne i området snart..... med pengar och utan barn :)!!
Lite frusna så nu myser vi framför brasan..............
Trevlig kväll !!
Kram Madeleine

söndag 9 maj 2010

Söndagsdonar!!

Jaha då var snart helgen över :( !!
Går lite trögt med vardagsrumsgolvet men idag ska vi hinna slipa lite och så ska jag nog ta fram en burk vitfärg och se vad jag kan piffa till idag :)!! Plantera några blommor i trädgården ska vi oxå göra...trist väder bara !!

Numera står en systemkamera högst på min önskelista så att jag kan ta lite fina bilder till min blogg..tills vidare får ni ha överseende med lite halvdassiga bilder ;) !!

Kram Madeleine

köksglimt!!


Drömmer om ett lantkök !! Vet exakt hur jag vill ha det men det står inte högst på prioriteringslistan så vi får se hur länge jag får drömma om mitt nya kök !! Står i valet och kvalet om vi ska måla om luckorna och piffa till det vi har eller om vi ska vänta lite och ta rubb och stubb, ja vi får se hur det blir.....vänta är ju inte min starka sida ;) !!

Äppelkvist :)

Nu kan man börja plocka in äppelkvistar sedan kommer syrener och sen kommer jasmin... jag det är helt underbart att plocka in lite vår och sommar...vill alltid ha lite färska kvistar eller blommor inne det blir ju så mysigt :))

fredag 7 maj 2010

Veckans härligaste dag !!

Fullkomligt ÄLSKAR fredagar, mysa med familjen i ett städat hem med massor av ljus, god mat och ett gott  vin !! :) Idag blev det riktig gammal hederlig fredagsmat, entrecote potatisgratäng och bèarnaisesås mmmmmm... då trivs jag :)!!
Trevlig helg alla fredags älskare !! :)

Dagens tillskott !!

Den här underbara skål/kannan köpte jag för 20kr av en loppisgubbe på marknaden idag !!! Drömmer bara om ett vackert lantkök med mycket hyllor att ställa  härliga gamla och nya pryttlar på !! Och så en Smeg då förstås :) !!

tisdag 4 maj 2010

smått och gott !!


Jag gillar Madam Stoltz härliga, ja vad ska man kalla dem....anslagstavlor kanske !? Är ju trevligt att kunna sätta dit det man känner för just för tillfället, lätt att variera sig..... :)

Smått och gott !!



















Vackra krukor :) I vardagsrummet är nog det enda stället just nu där det inte står pelargoner i fönstret :) Får se hur länge det varar ;).

.....lite mera smått och gott !!


















Tycker att det är så fint att ha ljus i vackra glasflaskor, är på jakt efter fler sådana...helst gamla !!
Det  fina fatet har jag hittat på Rusta.... de kan överraska både nu och då :).

söndag 2 maj 2010

Sommarkänsla !!!


















Idag hade jag sommarkänsla...på riktigt, när jag åt frukost i en solig matsal med vidöppet fönster !!!! Åååååå vad jag längar till semester !! Ska börja med att njuta av den här underbara dagen, ska ta med familjen på utflykt med kaffe saft och bullar och nån härlig filt !!!

Kram alla livsnjutare !!

Grisen har flyttat till matsalen!!




















































Kunde inte låta bli att flytta på grislampan, gick och stirrade på soffan och på lampan och insåg att de hörde i hop :) !!  Händer inte allt för sällan att jag har en plan för en viss sak som jag inhandlar men det är inte säkert att den hamnar där när jag har donat färdigt ;)!!