onsdag 23 februari 2011

Lite smått och gott från köket.....





Älskar fina saker till köket, porslin, korgar, kryddor, handdukar, burkar.... ja allt!! Skulle behöva ett större kök, så det får plats mer snygga saker ;)!!
Imorgon är det fredag...lite extra efterlängtad eftersom jag jobbade förra helgen.
Tänkte fixa till en liten förätt med pilgrimsmusslor som jag aldrig har ätit, så om någon har något smaskigt recept så vore det ju toppen :).
Ha nu en riktigt bra torsdag!!
Kramar Madeleine

tisdag 22 februari 2011

en fjäril har landat...

Efter några om och men så har jag fått hem min fjäril som jag beställde för rätt så länge sedan. Först så slarvade budfirman bort den, sedan var den slut och till sist så landade den hemma hos mig med en liten chokladask som tröst, väldigt gulligt :). Det finns ju väldigt mycket snyggt att välja på från Hagedornhagen, jag gillar deras skalbaggar :).
Idag så har jag varit en vända till IKEA och inhandlat diverse nödvändigheter ;). Det är så bra, för mina barn gillar att åka till IKEA. Dottern hoppade jämfota av glädje när jag sa att vi skulle åka dit, glädjen grundar sig dock mycket i.... korv och glass.
Ha en skön vecka kära bloggvänner, rätt var det är så är det fredag!!
Kramar Madeleine

torsdag 17 februari 2011

vardagsrum....




Hej!!
Ledig idag = lite tid till bloggande :))
Visar lite vardagsrum från ett annat håll än jag brukar, på tavellisterna möbleras det om titt som tätt och ibland funderar jag på att ta ner dem, men just nu så är jag kompis med dem igen :).
Även jag har ett gäng av de fina sittdynorna från Jysk som bara ligger och väntar på att användas utomhus, så mitt sletna loppisbord som jag gillar :). 
Nu ska jag mysa med min finaste lille son, så en lugn stund med kaffe och choklad när den lille sover :).

.........så en liten bild från alla hjärtans dag firandet med min underbara man, slängde barnen i säng tidigt och så lite lyx till oss :)).
Ha en skön dag kära bloggvänner :)!!
Kramar Madeleine

fredag 11 februari 2011

Leve digitalkameran......


Tänk hur det var innan digitalkamerans tid, 24 kort på en rulle, i bästa fall 36. Då knäppte man ett kort och så blev det som det blev...lite mer spontant kanske!?. Tänkte på det idag när jag stod och knäppte sisådär en 24 bilder på lite champinjoner, tänk om jag då skulle framkalla rullen och sen... nähä champinjonerna blev inget bra får nog knäppa en rulle till. Tackar vet jag digitalkameran där kan man med gott samvete fota hur mycket champinjoner man vill!! Synd bara att jag har en liten skruttkamera, det är ju så vansinnigt kul att fotografera. Får försöka ta mig i kragen och spara till en "riktig" helt enkelt, men det är ju så himla mycket man vill använda pengarna till!!
Fredag igen, denna vecka så kom den helt utan förvarning. Har varit hemma och kurerat mig nästan hela veckan så då blir det ju inte riktigt detsamma, men jag känner mig piggare nu och ska se till att det blir en "riktig" fredag.
Har nästan blivit en tradition det här att jag fotar mat på köksbänken på fredagar, mat är snyggt ;).
Idag ska vi äta pasta med massor av vitlöksfrästa champinjoner, timjan och tomatpesto :))
Ha en skön helg!!!
Kramar Madeleine

onsdag 9 februari 2011

Nu blommar det.....


Hej!!
Redan i januari så plockade jag fram några av mina pellisar, antagligen på tok för tidigt men det här med att vänta och ha tålamod har aldrig varit min starka sida..... men kolla det blommar :). Hela pellisen i sig ser mest ut som ett benrangel men man ser att det är massa härliga löv på gång!! Och så visar jag min lilla pärlblomma i blommande tillstånd oxå!!
Idag är ju helt fantastisk härligt ute, nästan lite varmt i solen märkte jag när jag skulle hämta barnen.
Ha det så gott alla rara!!
Kramar Madeleine

tisdag 8 februari 2011

Lite blått här och där.....






Smegens blå kompisar har smugit sig fram i köket . Tänk när hela köksfönstret är fullt av härliga mårbacka pellisar,  tänk när köksfönstret står på vid gavel och barnen skuttar runt barfota utanför :).
 Idag är vår  gräsmatta täckt av snö igen......ser faktiskt trevligare ut än den där leriga äppellövssörjan som jag stirrade på igår.
Hoppas ni får en skön vecka kära bloggvänner!
Själv är jag hemma och kurerar mig från förkylning.
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

måndag 7 februari 2011

Hello!!


Har lite svårt för att leva här och nu för tillfället, har hela tiden en känsla i kroppen av att jag längtar efter något obestämbart....men såklart så är det vår och ljus och lite mera liv!! Allt känns trögt hela jag är trög, sitter vid köksbordet och tittar ut på leran, alla ruttna äpplen och löv. Trädgården har nog aldrig varit fulare, tänk att den ska bli grön och inbjudande....känns inte realistiskt!! Är så fantastiskt trött på vinterkläder, vantar, mössor, kyla..... nä för tusan ge hit lite sol och värme och energi och gärna någon trädgårdsgubbe som orkar rensa upp skiten!!
Nä, får blänga lite extra på mina glada tulpaner!!
Ha det så gott kära vänner!!
Kramar Madeleine

lördag 5 februari 2011

Keramik:


Vissa saker blir man lite extra glad av som den underbara stora kronan från Monica Johansson som är mitt senaste tillskott i min keramiksamling. Jag älskar keramik, det är så härlig känsla i ett riktigt hantverk!!

Idag har jag haft en dag på stan med min söta syster och dotter, ätit god lunch, fikat och haft det riktigt mysigt!! Nu ska vi snart fylla upp godisskålarna och tillbringa resten av kvällen i soffan!!
Ha det så gott alla rara bloggvänner!!
Kramar Madeleine

fredag 4 februari 2011

Helgen börjar i köket.




Hos oss så börjar alltid helgen i köket, ca 18.00 ;). Jag ÄLSKAR mat!! Det är så trevligt att ha härliga råvaror i köket och ett gott vin som står och väntar :). Och så tillagar man maten tillsammans med någon smaskig aptitretare, det är halva nöjet!!
Hoppas ni alla får en härligt helg med en massa god mat!!
Kramar Madeleine