tisdag 26 juli 2011

Sovhörna för en liten.




Sonen har en inbyggd säng i sitt rum som blir en mysig liten sovhörna. Just nu så är det ett stort intresse för  dödskallar, dinosaurier och monster i olika former.
Ha det så gott!!
Många kramar Madeleine

söndag 24 juli 2011

Kalas.

Hemmagjord körsbärssaft som maken har tillverkat.


Idag har vi haft kalas för vår son som fyllde 3år i torsdags. Ögonen har glittrat på den lille/store hela dagen.

Jag har haft lite svårt att vara här och nu, mina tankar går hela tiden till alla drabbade i det fruktansvärda som har hänt. Jag känner sorg, uppgivenhet och vemod över att bli så brutalt påmind om att denna fruktansvärda ondska finns i den värld där våra barn ska växa upp.
Många kramar till er alla fina!
Ta hand om varandra!!
Madeleine

fredag 22 juli 2011

Fredagsstämingen sitter i maten och alla härliga råvaror...

Vår lilla kock...

..använder egenodlade örter, då är det lätt..

..... att tillverka eget örtsalt, a´la Ernst.

Egenodlad potatis ska stekas i rosmarin och vitlök.

Tända ljus i matsalen som sig bör...

..och så efterrätt då förstås :).

Hoppas ni alla har en riktigt skön fredag. Det bästa med fredagar är maten och alla härliga råvaror som ligger på köksbänken och luktar gott och ser härliga ut :). Ännu trevligare blir det när man odlat dem själv.
Eftersom vi inte har egen kreatur så fick köttet inhandlas, annars så var allt annat egenodlat.
Många kramar till er alla gulliga som tittar in här hos mig!
Kramar Madeleine

Reportage i Bolig dröm.










Kom på att jag inte visat några bilder från reportaget som var för ett tag sedan i den Norska tidningen Bolig dröm. Det var ju två duktiga tjejer här och fotade i våras, Lotta ( http://mittlivplandet.blogspot.com/ ) och Anna ( http://houseofsvea.blogspot.com/ ).
Roligt och lite konstigt att se sitt hem i en tidning :).
Ha en riktigt skön fredag!!
Kramar Madeleine

onsdag 20 juli 2011

Från en annan håll och kant.

Så här ser köket ut från hallen.

Känner mig så sugen på lite förnyelse här hemma, men eftersom att det är svårt att fixa här och nu så får man ta till det man har. Så nu springer jag runt med mina pryttlar och byter plats hit och dit, spikar upp lite här och där.
Ha en skön kväll kära bloggvänner!
Kramar Madeleine

tisdag 19 juli 2011

Uttråkad dotter bakar kaka.......


Kopp, Prunus av Stig Lindberg.

.....till sin mor.
Inte jätteroligt för dottern att vara hemma med sjuk lillebror, men en smaskig kladdkaka livar ju upp det mesta som tur är :).
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine 

måndag 18 juli 2011

I enkelhetens namn...



Ibland är det enkelt att piffa till det, några gamla glasflaskor och lite strån i solljuset gör i alla fall mig glad :).
Ha en skön kväll, eller godnatt snarare!
Kramar Madeleine

söndag 17 juli 2011

En loppiskudde.

Var på loppis igår och hittade denna glada kudde för en tjuga :).
Annars så känner jag mig rent ut sagt rätt så deppig idag, imorgon ska jag börja jobba igen efter fyra underbara semesterveckor. Den jobbiga känslan grundar sig mest i att man nu inte har obegränsad tillgång till man och barn utan att allt återigen kommer att kretsa kring helgen och små stunder på kvällen.
Se nu till att njuta alla ni som fortfarande är lediga och ha det riktigt gott!!
Själv längtar jag till fredag ;).
Kramar Madeleine

fredag 15 juli 2011

En sedvanlig fredag...




Regn och rusk har det varit idag och i ärlighetens namn så har det varit ganska så skönt. Det blir då alldeles tillåtet att strutta runt hemma och göra ingenting. Har legat på överkastet och bligat i inredningstidningar och slappat en låång stund.
Nu är det dags för ett alldeles sedvaligt fredagsmys bestående av tacogratäng, en ( förhoppningsvis) bra hyrfilm och så godis till vuxna och barn :))
Ha det riktigt gott kära bloggvänner!!
Kramar Madeleine

onsdag 13 juli 2011

Underbara kväll..

Ljustake från dagens loppisbesök (5kr), skål från Lagerhaus.

Notera den lilla svarta skalbaggen som ligger på rygg och simmar.

Ännu en fantastisk sommarkväll pågår för fullt. Vi har grillat fisk, tagit ett glas vin på ljugarbänken och beskådat barnens lek i trädgården och konstaterat att syskonkärlekens skiftningar är mångsidiga och snabba i vändningen.
Stockrosorna blommar som bäst just nu och jisses vad de är vackra, några får pryda matsalsbordet och glädja mitt estethjärta.
Många kramar till er alla rara som tittar in hos mig.
Madeleine

tisdag 12 juli 2011

Sista veckan...

...lite snart-är-semestern-slut-ångest har börjat infalla. Detta är vår sista semestervecka och jag försöker att ignorera detta faktum just i stunden, men det är lite svårt. Det är ju så underbart att vara ledig hela familjen tillsammans, så kravlöst och livsbejakande.
Men vet ni vad jag började längta till när jag mös i soffan med en bra film ikväll, SEPTEMBER!! September är underbart. Frisk klar kvällsluft, lite mörkare kvällar ( men bara lite), det kan fortfarande vara varma härliga dagar men med en liten önskan om att avsluta dagen i soffan med tända ljus!!
Ha det så gott alla fina bloggvänner!!
Kramar Madeleine

söndag 10 juli 2011

Kolla in färgen på de här potäterna!!


...är de inte fina!?
Vi plockade upp våra första egenodlade potatisar här om dagen och överraskande nog så var de så här snygga!! Och då åkte kameran fram förstås ;).
Vet inte vad de är för sort, för vi petade ner lite av varje i landet.
Ha en riktigt skön sommarvecka!!
Kramar Madeleine

torsdag 7 juli 2011

Vardagsrum.

Vardagsrummet är ju en favoritplats där alla i familjen trivs. Ytterst sällan är det städat och snyggt eftersom barnen anser att det är deras slagfält/lekpark, så det gäller att passa på att fota direkt efter städning. Barnen måste även puttas undan handgripligen för att inte fastna på bild, extra viktigt är det om de inte har inredningsmatchande kläder!!
Jag gick ikväll (för första gången i mitt liv) med i en tävling, så om någon skulle vilja rösta på mig så vore det ju toppen :).
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

Under äppelträdet...


....fikas det en hel del.
Vi har ingen veranda eller altan utan vi håller till under ett av våra äppelträd, rätt så mysigt faktiskt :).
Snart bara en vecka kvar av semestern och det går förstås alldeles för fort som man alltid tycker. Vi har farit runt här och där men sista veckan ska bara ägnas åt var vara hemma och koppla av och njuta av hemmet och trädgården.
Ha det riktigt skönt alla gulliga.
Kramar Madeleine

måndag 4 juli 2011

Tivoli.

Finaste lilla kusinen gillar ballongerna.

.....och vattenpölarna.


En liten blomma.
Man och son.
Kusin och dotter.
Kära bror....lite alternativ!!


...och så jag.

 Är i Malmö och hälsar på min bror. Igår var vi på Tivoli i Köpenhamn och hade en fantastiskt roligt dag för både stora och små, vansinnigt trevligt ställe må jag säga :)).
Jag springer runt med min nya kamera och fotar som en galning, barnen...okej även mannen, blir lite trötta på mig men det skiter jag i det är ju så vansinnigt roligt :)).
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

fredag 1 juli 2011

Sommarkök med min nya kamera.



Vas, ropades in igår på auktion, vi har alltid haft en likadan i mitt föräldrarhem och jag blev så glad när jag hittade en egen.






Somrigt mellanmål.




Hej!
Idag har jag lekt med min nya kamera och jag har mycket att lära inser jag, inte minst att redigera bilder. Men gud så roligt det är, att läsa manualer har ju aldrig varit min grej så jag testar och testar...men eftersom jag är envis som synden så brukar det ordna sig till slut :).
Ha en skön kväll kära bloggvänner!!
Kramar Madeleine