torsdag 30 augusti 2012

Mysig höstkänsla...

Vas från loppis, ljustake Lagerhause.

Kudde från Indiska


....har infunnit sig idag. Är ledig, det är lite lagom ruggigt ute så ett par tända ljus gör sig bra. Kura-inne-med filt känslan är stor. Nu längtar jag efter att hösta till det lite här hemma, skulle vilja hitta lite härliga virkade filtar, gärna mormorsrutor. Någon som vet var man kan hitta sådana!?
Så fick jag ett trevligt mejl här om dagen som meddelade att vårt hem gått till final i tävlingen Sveriges charmigaste hem, hade inga förhoppningar om att gå vidare så det kom lite oväntat. Men om ni nu skulle vilja ge mig en röst så vore det ju toppen :)).
I så fall så kan ni klicka HÄR . Man röstar genom att klicka på stjärnorna, den femte stjärnan ger högst poäng, bara så ni vet ;).
Många kramar till Er!
Madeleine

måndag 27 augusti 2012

Hej, såhär på måndagskvällen..

Ramar och pennor från Wallmokrans


Mycket fint från Lisbeth Dahl må jag säga, detta är sådana här trevliga saker som gör mig lite extra glad. Har tänkt att ta mig i kragen och fixa till en tavelvägg med lite utvalda kort på barnen. Ja, det finns ju några stycken kan jag lova, så det kan ju ta lite tid att välja ut! Men vilket år som helst nu så ska det nog hända.
Vill tacka för de fina kommentarer jag fick i inlägget nedan, det värmer gott!!
Många kramar till er som tar er tid att titta in!!
Kramar Madeleine

torsdag 23 augusti 2012

Familjefotografering.






Hanna och Marcus så barnen Lexus och Estelle
                                                                                        
Hej!!
För en tid sedan så fick jag förtroendet att fotografera den här härliga familjen och det var ett sant nöje kan jag lova!! Så kul att sedan få sitta och jobba med bilderna och försöka att ta fram det bästa. Det här gillar jag verkligen och hoppas att jag kommer att kunna pyssla lite mer med.
Hoppas ni har det gott!!
Kramar Madeleine

tisdag 21 augusti 2012

Utnämn mig gärna till klantighetsminister..




Hej!
Hoppas ni har det gott med den stundande vardagen. Inte så ofta jag blir så pass tjurig så jag låter det gå ut över min oskyldiga omgivning, men idag blev jag det, när mina snabba, klåfingriga fingrar lyckades radera över hundra färdigredigerade bilder. Ingen katastrof  egentligen eftersom orginalbilderna fanns i säkert förvar, men ingen riktig höjdare heller...om man säger så!!
Men det trevliga i kråksången är att det har börjat trilla in lite förfrågningar från människor som gillar mina bilder och som vill att jag ska fotografera åt dem i olika sammanhang. Jag blir så smickrad och glad eftersom fotografera är det absolut roligaste jag vet, det är en passion får jag nog lov att säga! Fotograferade ett bröllop i lördags med ett helt otroligt vacker brudpar och det var fantastiskt roligt!!
Så får jag villigt erkänna att jag har lite tillt i huvudet då det gäller inredning just nu, vet inte riktigt vad jag ska visa här på bloggen, så idag får ni hålla tillgodo med lite äpplen :). 
Många kramar Madeleine

fredag 17 augusti 2012

Trevlig helg på er..


Här är vi home alone idag, mannen och jag! Då käkar vi framför Tv:n lägger upp fötterna på bordet och äter överdrivet mycket godis. Vasen och tallrikarna inhandlades på senaste loppisrundan, älskar vaser!! I morgon ska jag fotografera bröllop och det ska bli fantastiskt kul..men nu, slapperi!!
Många kramar till er!!
Madeleine

måndag 13 augusti 2012

Fick bli en sån här lampa i köket och första måndagen efter semestern startade inte riktigt som vi tänkt oss..



Kaffe och tidning fick det bli för min del då..
Har funderat lite på vad jag vill ha för lampa i köket egentligen (efter att ha varit lite onöjd med den förra) men nu fick det bli en sån här trevlig tygsladd med glödlampa modell större, mysigt ljus ger det också :).
Idag var den stora börja jobba gå till dagis och fritids-dagen.... trodde vi. Började ränna runt redan igår kväll och känna mig aningen stressad, helt utan anledning faktiskt. Började styra upp de ovårdade sommarbarnen så de skulle se lite respektabla ut, funderade på om det fanns några som helst hela och rena kläder, lyckades faktiskt samla ihop både kläder och barn till en någorlunda respektabel framtoning. Avslutade kvällen med en sleepover hos dottern med film och poppcorn och ett antal förmanande ord om vikten av att somna i "god" tid. Vaknade redan klockan fem och styrde upp mig själv och laddade för att möta arbetet. Barnen vaknade på varierat humör, den ena grät för att den inte ville gå till dagis, den andra hoppade jämfota av glädje över att få gå till fritids och träffa vänner. Hela familjen inpackad i bilen i god tid (kors). Skylten på fritidsdörren meddelar dock att detta datum så är det STÄNGT (planeringsdag). Vilket vi troligtvis har fått information om för 57 veckor sedan och borde ha skrivit upp på väggar och tak för att komma ihåg!! 
Så nu har barnen bytt humör den ledsna jublar och den glada gråter! Min chef gråter nog också, över personal som inte återvänder efter semestern!! 
Hoppas ni har det gott och att ni har full koll på läget!!
Kramar Madeleine

fredag 10 augusti 2012

Hemma lagom till fredagsmyset..

När jag får för mig att jag blir sugen på att ha vissa färger till en viss årstid så är det bara något som poppar upp i huvudet, det som har poppat upp nu är att jag vill ha orange, blått i olika nyanser och så lite rosa och kanske vinrött. Det trevliga med färger är att de förstärker känslan av en årstid och jag som gillar hösten förstärker gärna höstkänslan inomhus. Nu är det ju inte höst än, men sensommar kan vi nog kalla det. Kom hem från torpet idag så jag försöker inbilla mig att det är helt vanlig fredag och inte sista semesterdagen, fredagar älskar man ju i vanliga fall så då kör vi sedvanligt fredagsmys :). Ja, vi kör mys efter den VÄLDIGT viktiga handbollsmatchen, är ju alltid trevligare med sällskap till maten :).
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

torsdag 9 augusti 2012

Nu suger vi musten ur de sista semesterdagarna..

Att unna sig.

Hej kära bloggvänner!!
Nu njuter vi av de sista semesterdagarna till fullo, vi befinner oss mitt i skogen i det älskade lilla torpet som är det bästa av alla favoritställen. Igår så regnade det kaskader mest hela dagen så vi höll oss inne i den lilla stugan med tända ljus och tänd brasa och det var mysigt det också. Men jösses vad vi unnar oss denna semester, ordet unna sig har nått nya dimensioner i denna familj :). Men mellan skurarna så tog jag en låång härlig promenad i skogen och kom hem med en påse full med kantareller. Att gå helt själv i skogen och bara finnas det är själavård på hög nivå kan jag lova!! Idag är det ju toppenväder, så vi har hunnit med bad och även en skogspromenad, skogen fullkomligt kastar kantareller på en detta år, så det blir kantareller till grillat ikväll också :). Men ikväll sitter vi ute och njuter av en härlig sommarkväll!!
Massaor av kramar till er, nu börjar det klia i inredningsfingrarna så snart återkommer jag med ny inspiration!!
Madeleine

söndag 5 augusti 2012

Hej, det var inte igår..




....utan snarare över en vecka sedan. Här semestrar vi till 372% har släppt allt och bara varit och tänker nog fortsätta med det sista semesterveckan också. Vi har tillbringat en väldans trevlig vecka i Värmland i ett härligt 1700-tals torp tillsammans med min kära bror med familj. Vi har fiskat, plockat kantareller, vandrat, slappat, badat, grillat, ja...så trivsamt och skönt så hela jag känner mig helt avslappnad och befriad från stress och allt vad det heter. När vi kom hem så stod hela min lilla blomsterrabatt i blom och såg sådär sensommarfin ut. Så nu ska det prydas i mina många vaser!
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine