fredag 28 september 2012

Välkommen fredag!!







Hej alla fredagsfirare!!
Sitter och jobbar lite vid datorn, fixar lite fredagsfint och lyssnar till den sanna syskonkärleken samtidigt. Inte vidarevärst effektivt men snart så ska jag lägga ifrån mig allt vad datorer och arbeten heter och bara ägna mig  åt familj och mys!!
Ha en riktigt skön helg!!
Kramar Madeleine



torsdag 27 september 2012

Gårdagens loppis bjöd på lite av varje..


.... bland annat dessa små grytlappar som någon har suttit och virkat med omsorg, jag tycker att de är så söta så de får hänga på väggen och göra köket lite extra "tantmysigt". Det var väldigt mycket snyggt på loppisrundan igår, hade svårt att bestämma mig för vad jag borde ta hem och vad jag verkligen INTE borde ta med hem. Jag köpte två träfärgade Öglanstolar ( börjar längta efter mera trärent) men jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker än, så de får stå till sig ett tag så får vi se sen :). Vasen i fönstret hittade jag också och den är garanterat en "keeper" :). 
Ha det så gott kära bloggvänner!
Kramar Madeleine

onsdag 26 september 2012

Goddagens från matsalsbordet...



Hej!
Idag är en skön, härlig, ledig dag!! Tidning och kaffe så länge man har lust, så en massa stirrande på olika inspirationssidor för att fylla på lite positiv energi. Tänk att det är så för mig att när det är mycket "måsten" och en del grubblerier och så vidare så hämtar jag energi från det som är vackert, visserligen materiellt och ganska ytligt, men som får en djupare betydelse för att det ger själslig glädje!! Snart ska vi hämta storasyster på skolan så ska vi bege oss till loppis och botanisera bland smått och stort...även det energihämtning!!
Hoppas ni har det gott!!
Kramar Madeleine

söndag 23 september 2012

Gårdagen..







Hej!
Igår hade vi kräftskiva  med härliga vänner, väldigt rolig kväll! Kräftor är bland det godaste jag vet, så lite småplock och gott att dricka till, ett väldigt trevligt sätt att umgås!! Kvällen blev lång, landade i soffan framåt småtimmarna och nostalgitrippade bland skivorna. 


Hoppas ni haft en skön helg!!
Kramar Madeleine

torsdag 20 september 2012

Vid min lilla arbetsbänk..


...sitter jag nu och tar mig en kopp kaffe och ser fram emot fyra lediga dagar, väldigt välbehövligt känner jag nu! Det är de här med att dra lite i handbromsen ibland, när man kommer på sig själv att man har onödigt hög frekvens på benen och hjärtat hakar på i samma tempo, då är det dags!! Så nu tänker jag slutföra några saker vid min dator, fixa och trixa lite här hemma så att man slipper tänka på stöket, sedan ska jag ut och andas höstluft tillsammans med mina barn!!
Hoppas ni har det gott!!
Kramar Madeleine



söndag 16 september 2012

En lång radda trädgårdshöst..












Skuggorna, ljuset, luften...underbara, härliga, hösthelg!! Trädgården börjar så smått att bli lite ovårdat höstig, fast på ett bra sätt!
Hoppas ni haft en skön helg!!
Många kramar
Madeleine

lördag 15 september 2012

Skördetider/pajtider.





Vi har fyra gamla äppelträd på tomten och vi får ju skämmas lite faktiskt, vi borde ju ha kastrullerna fulla med mos, saft, kräm och allt vad man nu gör med äpplen!? Men det blir liksom inte av, men en sak gör vi i alla fall, vi gör äppelpaj, så även denna lördag. Det här med recept är inte något som jag hålls med, jag knåpar liksom ihop det som verkar gott!! Har tänkt lite på det där med varför jag har så svårt att följa recept, tror att det kan hänga ihop med att jag i största allmänhet har svårt att vara styrd av saker, jag vill alltid ha utrymme för min egen kreativitet. Inte alltid med gott resultat dock, men det är priset man får betala :).
Hoppas ni får en skön lördag, här ska vi snart bege oss till simhallen, inte min favoritplats, men sånt man får stå ut med när man har barn!!
Kramar Madeleine

fredag 14 september 2012

Här sitter jag och trivs..


..med mina crostini, räkparmensanröra och ett glas vin! I morse när jag vaknade till ett ruskväder utan dess like så kände jag lite mysrysningar i kroppen, såg framför mig en fredagskväll med tänd brasa, massa ljus och en salig tacksamhetskänsla över att man sitter inne i värmen och beskådar rusket i tryggt förvar. Så jag känner mig lite snuvad på konfekten nu när solen skiner och vädret snarare påminner om någon sorts ljummen sommarkväll :/. Men eftersom jag är av det flexsibla slaget så kör vi en variant som också är trivsam.
Idag blir det hela fredagskittet, god mat, gott godis, god familj, den goda Skavlan  osv..
Så hoppas jag att ni också har det gott!!
Kramar Madeleine

onsdag 12 september 2012

Goder morgon!!




Brickan är från Lagerhouse


Barn nummer ett har efter den dagliga morgonrutinen ( som var ovanligt gesvint för övrigt) förpassat sig till skolan,  barn nummer två sitter snällt och leker med diverse leksaksdoningar. Här sitter jag med min frukostbricka och småmyser i största allmänhet. Får väl se hur denna lediga dag ska spenderas, det står mellan regelrätt slappande eller något åt det mer produktiva hållet...hoppas lite på att produktiviteten vinner, men inte alls säkert att så är fallet!
 Jag ligger lite risigt till i den där tävlingen jag är med i, så om någon skulle känna för att sticka till en liten röst så vore det ju lite extra snällt :). Man trycker på den lilla tävlingsdekalen upp till höger och så trycker man med fördel på stjärna nummer fem!!
Kramar
Madeleine




måndag 10 september 2012

Bröllopsfotografering.











Emma och Tobbe.


För en tid sedan så fick jag möjlighet att fotografera detta fantastiska brudpar, så härliga, trevliga, vackra människor. Otroligt roligt och oerhört smickrande att de ville låta mig fotografera denna viktiga dag!! Ja, jag blir nästan lite rörd nu när jag tittar på bilderna igen! Än en gång så får jag medge att detta är bland det roligaste man kan göra, att få vara kreativ tillsammans med andra människor!!
Många kramar
Madeleine

onsdag 5 september 2012

Kolla in min monsterväxt!!




Sladdlampan fick en skärm också, från Lagerhause.

Jag har ju sällan kunnat skryta om att jag är bra på det här med växter och blommor, men den här lilla klängvarianten ( passionsblomma) tycks trivas här hemma i alla fall. Köpte den i början på sommaren och nu håller den på att invadera köket. Mysigt tycker jag :). Får se om den behöver tämjas så småningom, men just nu får den hållas.
Hoppas ni har det gott!! Själv så är jag glad över att det är onsdag vilket innebär att snart är det fredag, då kommer kärt besök från Malmö, lördag blir det 40-årspartaj för min äldsta bror, så hela helgen kommer att handla om trevligt sällskap god mat och dryck :).
Kramar
Madeleine

måndag 3 september 2012

Vardagsrumshörna.


Hej!
Hoppas ni har det bra i  det vackra höstvädret, nu kommer den där årstiden som jag tycker är så skööön, ska se till att påminna mig om att njuta av den nu också !! Ledig idag så det blir lååång frukost... framför datorn och sen en massa pussande på barnen. Alltså, såhär års så vaknar inredningshysterin till liv igen, nu vill jag bara murra till det och förbereda för mörka kvällar med ljus och lyktor högt och lågt! Behöver inte bli så stor affär av det hela egentligen, genom att byta ut lite kuddar och filtar så är saken klar faktiskt...lite nya ljuslyktor har ju aldrig skadat heller i och för sig. Ikväll blir det höstshopping med dottern och det är ju inte heller så tråkigt,  världens bästa shoppingpartner faktiskt!! Vi riktar in oss på kläder och inredning, men självaste fikat är viktigast av allt!!
Hoppas ni har det gott!!
Kramar Madeleine