måndag 31 december 2012

Ett riktigt gott nytt år önskar jag Er!!



 En riktig rajtantajtanfest i all ära men idag firar jag in det nya året här hemma med det bästa sällskapet jag kan tänka mig, min familj. Vi ska lyxa till det ordentligt, det blir trerätters, findukning, yatzy, grevinnan och betjänten såklart å så ska vi stå på trappan och kolla in fyrverkerierna vid tolvslaget men självaste Jan Malmsjö skrålandes i bakgrunden ( om det nu är han i år?). Om ni så valt att fira in det nya året i mysbrallor eller finstrassen så hoppas jag att ni får en riktigt trevlig kväll!

Ett riktigt Gott nytt år önskar jag er!!
Kramar
Madeleine



fredag 28 december 2012

Mellandagar.




Vaknade på annandagen med ett visst vemod i kroppen, julen var över för den här gången. Vi firar julafton i två dagar för att få rum med alla nära och kära. På juldagen var vi här och det bjöds på ett magiskt vinterväder, hela dagen var alldeles alldeles underbar. Maten, sällskapet, barnen, klapparna, huset, ja ni vet! Jag är otroligt, barnsligt förtjust i hela kittet och allra helst när jag får vara hemma i mitt eget kära lilla hem. Det är något med storhelger som får mig att trivas lite extra de där rödaste röda dagarna som nästan är lite heliga, vardag och måsten är så låångt borta. Nu struttar vi runt i ett långsamt mellandagstempo och njuter av att vara lediga.

Ha det så gott!!
Kramar 
Madeleine

söndag 23 december 2012

En riktigt god jul ska vi ha nu va!!








Så var den här, dan före dopparedan. När jag var liten så var det ingen favoritdag, mamma och pappa var skitstressade och stämningen var sällan på topp. Allt skulle fejas och fixas och något mys fanns det inte tid till, kopparbyttorna skulle ju putsas och allt annat också för den delen. Men nu tror jag att de har lärt sig att tagga ner en aning och det är ju för väl. Så jag kör stilen "vägra stressa". Idag tofflar jag runt här hemma och fixar lite med juldukningen som jag tycker är det trevligaste inslaget i julfixandet. En skinka ska in i ugnen och provsmakas med en julöl framåt kvällen.


En riktigt God Jul önskar jag er!
Kramar Madeleine


tisdag 18 december 2012

klippa och klistra ett skåp..





När man tröttnar på det vita, så är det bara att klippa och klistra en aning så är saken biff. Beställde några ark från den trevliga nätbutiken Lilla Tussilago, hade ingen plan för dem från början men såhär blev det. 
Är ledig idag så jag ska snart hämta dottern från skolan så ska vi klistra ihop ett pepparkakshus, att försöka baka ett eget är ingen idé, den typen av tålamod besitter tyvärr inte medlemmarna i den här familjen. Så vi tackar för de färdiga små byggsatserna.
Hoppas ni har en bra dag, glöm nu inte att njuta och ha det lite trivsamt även såhär före jul, en liten  dammråtta här och där har aldrig hindrat tomten vad jag vet, och en färdig köttbulle är ju också en köttbulle :).

Ha det så gott kära bloggvänner!!
Kramar
Madeleine



söndag 16 december 2012

Nummer tre..



Idag bjuder jag på lite brusiga kvällsbilder.

Har jobbat hela helgen och dagarna rullar på i en faslig fart, det gäller att ta vara på de lediga timmarna. Landade hemma nu framåt kvällen så vi har hunnit med att göra knäckklubbor a la Ernst, vi gjorde dem förra året  också och succén var ett faktum. Appråpå Ernst så är ju den lille pöjken på tv ikväll, det ska inte missas!! Granen pyntades igår och tänk att det är lika mysigt varje år. Lite deppigt att snön håller på att töa bort bara jag hoppas på mer minusgrader och mer snö!!

Hoppas ni haft en skön helg, själv så går jag och längtar ihjäl mig till juledigheten.
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

tisdag 11 december 2012

Fusk..






Jag har fuskat och hängt upp min julklapp från min kära man. Såg dessa lampor och kunde inte komma över dem helt enkelt, även han blev nöjd över att slippa våndan att hitta på något till sin fru ( det är tydligen svårt?), så alla är nu nöjda och glada :).
Nu vill jag inget annat än att bara strutta runt i mina tofflor och inomhusmysa ända fram till jul!!

Ha det så gott!!
Kramar
Madeleine



söndag 9 december 2012

Nummer två.










Andra advent har tillbringats i Askersund med dom käraste av alla. Började dagen med att kolla på Narnia,  ni vet den där gamla tecknade versionen, vilken nostalgitripp och barnen lööved it!! Sedan strosande i den lilla fina staden och ett besök på stadens trevligaste café. Jag fullkomligt älskar all snö, det är ju så vackert och mysigt så hälften vore nog!

Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

fredag 7 december 2012

Rummet som jag aldrig har visat måste nu visas på grund av Ingela.






Detta är det svåraste rummet i hela huset, lilla tv-rummet på övervåningen. Får aldrig till det helt enkelt! Men nu pryder Ingela P Arrhenius väggen och då blev det plötsligt  mycket trevligare, hon är väl för duktig den där Ingela!! 
Igår var jag på årets första julbord med mina kollegor, underbara människor för övrigt!! Idag ska jag på årets andra julbord med maken och tillhörande arbetskamrater. Ska bli trevligt det med, vi har förmåga att ha rätt så kul tillsammans den där mannen och jag när vi kommer ihop oss på nån tillställning. Igår gick jag på sillen och idag får det bli köttabullarna.
Ha en riktigt fin fredag!!
Kramar
Madeleine

söndag 2 december 2012

Nummer ett.





Alltså vilken frostig, vintrig, Astridlindgerenaktig advent vi fick, till råga på allt så visar de Emil i Lönneberga på TV.Vad härligt och svinkallt. Skulle ju då gärna vilja skriva att hela familjen satt samlade och läste en liten dikt då första ljuset tändes, men i själva verket så var dottern på skithumör och mannen ville kolla på nån tråkig vintersport. Julgran och julkärve är på plats i trädgården så nu kan man sitta i köksfönster och vänta på domherren, jag de andra fåglarna är ju också välkomna förstås men domherren är lite extra välkommen. Det här med att springa på staden och kolla julskyltningen lockar faktiskt inte så mycket idag (-12), får bli lite tomtegröt och skinksmörgås, brasa och glögg. Dotra och jag sprang i affärerna igår, jag fick så jag teg. Jag inbillar mig ofta att det ska bli skojsigt och lite småtrevligt men efter en halvtimme så vill jag bara skrika VIK HÄDAN åt alla som går i snigeltakt och står i vägen. För allas trevnad så är det nog bra om jag inte ger mig in i julruschens handlande i onödan.

Hoppas ni får en fin dag!!
Kramar
Madeleine