måndag 14 mars 2011

Kameratips mottages tacksamt!!

Nu börjar pelargonfrossan så smått här hemma, håller på att försöka få liv i ett par från förra året och så köpte jag en pigg fräsch häromdagen:). När sommaren väl kommer så brukar det vara fullt med pelargoner både inne och ute!! Tantblomma säger vissa, japp....jag ÄLSKAR tantblommor!!
En ny kamera är det som ska bli mitt nästa inköp, bara längtar ihjäl mig efter att kunna ta riktigt fina bilder!! Så om någon har lite tips och råd så  vore det ju toppen!! Jag har en systemkamera  (som inte är digital) men jag tror att jag ska kunna använda objektiven jag har till, det är en Canon. Tar gärna emot tips på andra kameror också!!
Nu ska jag fortsätta att kurera mig från min lilla maginfluensa.....dagens lunch blir mineralvatten och rostat bröd....yammi!!
Ha en skön vecka!!
Kramar Madeleine

9 kommentarer:

 1. Nej, är det din tur nu, Krya på dig!
  Kameratips har jag inga, då jag själv bara har en kompakt digitalkamera..
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej på dig! Hoppas att du är på bättringsvägen =) vad knasigt att vi blev sjuka. Mitt tips är Canon 550 D, en "mellankamera". Fast jag vet inte vad du är beredd att betala men denna ligger mellan 5000-6000 kr. Annars så kan du gå ett hack ner och välja 500D eller 1100D, ju lägre siffra desto "bättre" kamera. Det är en djungel, men om du tar 1100 D kommer du antagligen tröttna efter ett tag =)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Här kommer en länk... det finns tydligen en ny kamera som heter 600D,. den ska vara snäppet bättre än 550D.

  http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_550D/

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag älskar också "tantblomman" :) Så fint med pelargoner.... Underbar bild från ditt fina kök!

  Krya på dig!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Håhå, du som tar så fina bilder......
  Jag har en Canon 350, tror att den är bra, men jag kan inte med den och har heller inget program där jag kan beskära eller dyl.
  Önskar jag vore proffsfotograf, oj så roligt det skulle vara.
  Ha en fin dag, å du jag njuter alltid av dina fina bilder.
  AC

  SvaraRadera
 6. Hallo!
  Vad kul... det verkar som om det fungerade bra att "övertala" mannen... ;)
  Jag har en Nikon D5000, som jag är nöjd med!!! Personligen tycker jag att objektivet är av stor vikt! Så fundera vad det är för bilder du vill ta och vad det är för objektiv du behöver.

  Hoppas att du hittar en kamera som passar dig!!!
  Ha det gott!!!
  KRAM♥

  SvaraRadera
 7. Så fin Mårbacka. Hoppas du får liv i dina övervintrade.

  Jag har samma bekymmer med kamera med. Vi måste snart köpa en ny och vet inget alls om kameror.
  Får kika på dina tips sen då och se om jag blir klokare

  Kram Teres

  SvaraRadera
 8. Jag har också en Canon 350 D, också har jag lånat pappas Canon 450 D nu ett tag. Jag trivs med dessa modeller, så mitt tips är att köpa en Canon 600 D, den senaste uppgraderade versionen.

  Jag älskar också pelargoner, det står ett par sticklingar i mitt fönster som alldeles snart ska få komma ner i ny färsk jord.

  Krya på dig! Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Kameratips...
  Läste någonstans att den bästa bloggkameran är Linux, varianten som är en hybrid mellan kompakt och systemkamera. Den är liten, och lätt att bära med, samtidigt som det går att byta objektiv. Kostar runt 6000 kr.

  Har själv en Lumix DMC-TZ8 och vore jag en bra fotograf skulle jag säkert kunna ta fina bilder med den. Det är en kompaktkamera och jag vill kunna bära med mej den i handväskan...å den funkar för mina behov.

  Lycka till i ditt sökande!

  Lena

  SvaraRadera