söndag 29 januari 2012

Just nu gillar jag...


....glasflaskor i alla möjliga färger och modeller. Dessa är loppisfynd och det kommer bli extra tjusigt med lite sommarblomster i så småningom :). House Doctor har oxå en massa trevliga flaskor som jag sneglat lite på, kan ta en av varje faktiskt ;), Hoppas ni har en skön kväll, själv så lider jag lite av min sedvanliga söndagsångest, men men snart är det fredag igen :).
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

lördag 28 januari 2012

Vardagsrumsrapport.

Lite vardagsrumspics såhär på Lördagseftermiddagen. Är sugen på att måla bordet i nån skojsig färg, har bara inte bestämt vilken än.
Dottern och jag har tillbringat förmiddagen på diverse loppisar, några små saker hittade jag allt bl a. det mintgröna fatet som står på bordet. Dottern utökade sin digra porslinsdjurssamling och var mycket nöjd med dagens fynd :).
Nu blir det hemmamys med lite fix och don, sen blir det lax och räkor till middag!!
Ha det så gott kära bloggvänner!!
Kramar Madeleine

onsdag 25 januari 2012

Drömhem & trädgård.


Hello!!        
Duktiga och trevliga Anna och Lotta var här för snart ett år sedan och tog fin fina bilder, resultatet finns nu i senaste numret av Drömhem och trädgård :). 
Hoppas ni har en bra vecka, själv så är jag väldigt fredagssugen!!
Kramar Madeleine


lördag 21 januari 2012

Ett litet favoritrecept.

Presenterar en lite favoriträtt så här på lördagskvällen, nyttig är den oxå :). Brukar ju vara poppis såhär i början på året ;)


2 portioner.
1 paket halloumiost
1 aubergine
olivolja
salt och svartpeppar
lufttorkad skinka, typ parmaskinka.
ruccolasallad
Färsk basilika

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär halloumiost och aubergine i cm tjocka skivor. Stek halloumi och aubergine i någon minut på varje sida. Salta och peppra aubergineskivorna. Varva ost och aubergine på höjden, lägg i ungsfast form och ställ in i ugnen i ca: 15-20min. Servera med ruccola, basilika, körsbärstomater, balsamvinäger ( gärna crema di balsamico från ICA, supergod). Toppa med skinka. Vill man snoffsa till det lite extra så kan man strö på lite rostade pinjenötter.

Hoppas ni har en trivsam, kulinarisk kväll :).
Många kramar Madeleine






torsdag 19 januari 2012

En ledig dag...

Snyggt tidningsställ från Åhlens, gungstolen är inhandlad på loppis för 40 riksdaler.

....kan ju spenderas på många sätt, själv har jag storslagna planer för denna lediga dag, mycket ska göras och mycket ska hinnas, men jag har liksom hamnat i någon sorts koma och sitter bara och glor. Så jag passar på att glo ut genom fönstret och konstaterar att det är fantastiskt tråkigt ute, hela omgivningen ser helt ledsen och deppig ut, herregud så trist, ingen inspiration att hämta där alltså!!
Ska bara ta lite påtår i tekoppen och plöja ett par tidningar till, SEN då minsann ska det hända grejer!! Hoppas ni får en trevlig dag och att ni känner er pigga och alerta :).
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

tisdag 17 januari 2012

Long time no see


Hej!!
Har tillbringat en vecka i Idre med min skidgalna familj, underbar skidåkning och vansinnigt trevligt. Vi lyckades få till en vecka med hela högen, mammsen, pappsen, mina fyra syskon och alla små kusiner. Att åka skidor från det att man kan stå på benen har varit obligatoriskt i min familj, vilket har resulterat i att alla tycker att det är fantastiskt roligt. Min man som visserligen gillar att åka skidor, men som inte är lika galen, tyckte möjligen att våra skidtekniksdiskussioner, jämförande av hastigheter och andra skidnördigheter blev en aning tradigt, men någon sådan hänsyn tas inte när vi kommer ihop oss ;). Nå, en stuga i fjällen står högst på min önskelista just nu, eller varför inte flytta dit på heltid?
Hoppas ni har det riktigt bra kära bloggvänner och tack för era gulliga kommentarer i förra inlägget.
Kramar Madeleine


onsdag 4 januari 2012

Kom ihåg.


Detta är året då vi ska komma ihåg saker i den här familjen. Gympapåse hit, matsäck dit, ledigt här, friluftsdag där, kalas hit, stänger tidigare dit, ifyllt papper här, ta hem kompis där. Ja, det ska bli härligt att inte köra barnet till skolan när det är lov osv. :).  Så nu har jag fixat till en liten kom ihåg-vägg, så är saken biff!!
Ha det så gott kära vänner!!
Kramar Madeleine


tisdag 3 januari 2012

Nytt år nya tider.





Alla bilder ovan är hämtade från nätet.

Idag så visar jag rätt och slätt några favoritbilder från min inspirationsmapp. Som vanligt när det är nya tider så har jag liksom lust att blåsa ut hela huset och börja om från början. En massa olika ideér snurrar runt i huvudet just nu. Som ni märker så faller jag för blått i vanlig ordning. Det är något med de blå tonerna som jag inte kan motstå. Just nu är jag väldigt sugen på träfärger, svart och blått i kombination med varandra. Snyggt!!