tisdag 30 oktober 2012

Nu är det jul här i vårt hus....osv.








Hej!
Idag har jag haft besök av två väldigt trevliga och duktiga tjejer som har fotat och fixat ett julreportage till en tidning. Så nu har vi jul här hemma kan man säga, tror jag behåller det hela fram till jul, det är ju så mysigt :). Men det känns visserligen lite konstigt att tända adventsstjärnorna redan nu, men varför inte egentligen, november är ju årets tristaste månad i min mening så lite extra ljus och trivsel kan ju inte göra annat än gott :).  Fortsätter att njuta av ledigheten, idag tog syster och jag med barnen till simhallen och nu blir det morotsoppa sedan godis och filmmys!
Ha det så gott!!
Kramar 
Madeleine


måndag 29 oktober 2012

Se det snöar..


...blåser och ruskar och det är så kallt i skafferiet att man får lättare köldskador på fötterna. Golven är 
kalla och det drar i från fönstren!!  Det gamla huset och kylan som tränger sig på som vi motar bort med brasa, tofflor, filtar och tända ljus. Det är precis det jag älskar med vintern och gamla hus, att skapa inbjudande äkta värme!!
Nu ska jag snart hämta syster vid tåget, så ska vi njuta av att vara lediga, det ska nog bakas också!!
Kramar Madeleine

söndag 28 oktober 2012

Goddagens från sovrummet...




Igår fotograferade jag ett vackert brudpar i vacker natur mitt i den vackra hösten, and i love it!! Röd om snoken och lite lätt genomfrusen landade jag framför brasan framåt kvällen. Förresten, såg ni "Så mycket bättre" igår!? Var tvungen att gråta en skvätt till Miss Lis framträdande så jäkla bra var det, lördagskvällarna är nu räddade en tid framöver :).
Så fick jag ett trevligt mejl idag, får möjligheten att på uppdrag styla och fota åt ett inredningsföretag, väldigt trevligt tycker jag :).

Dagens inredningsvisning blir från sovrummet, har fortfarande inte kunnat bestämma vad jag vill ha för tapet, varmt, mysigt och gärna blommigt. Någon som har några trevliga tapettips kanske?
Nu ska jag snart förpassa mig till jobbet, sen blir det lov med kidsen i en vecka, tjohooo!!
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

fredag 26 oktober 2012

Mera vardagsrum...



Adventsljus från Tine.K

Har tjuvstartat lite, med adventsfeelingen. På tisdag ska det fotas lite jul här hemma så det är lika bra att köra på :). Fortsätter även på temat, lite mörkare och lite murrigare. Ikväll ska det jobbas på jobb nummer ett och imorgon ska det fotas härligt höstbröllop på jobb nummer två, så vi hoppas att hagel och drivis håller sig undan några dagar till. Vi fick ett smakorov här igår faktiskt, barnen slängde sig ut och började kasta snöbollar på fönstret och var gladare än gladast!! Hoppas ni får en fin helg, jag ska se till att njuta en aning mellan jobben!!
Kramar Madeleine

tisdag 23 oktober 2012

Underbara höstkurarkänsla...



Lite sjukstuga här idag, som visserligen också hör hösten till men som kanske kan räknas som den lite mindre  charmiga biverkningen av kallare, murrigare tider. Den har landat på riktigt nu den där kurarkänslan och jag får lust att tona ner lite, vill att huset ska kännas varmt inbjudande och inte så "piggt" liksom. Det är ju lite motsägelsefullt det där egentligen om det är någon gång man behöver "piggt" så borde det ju vara under den mörka årstiden, men det är väl så att sinnelaget följer med ut till fingerspetsarna.
Hoppas ni har en bra dag, själv ska jag passa på att ha en springaruntmedprylargöramysigtdag!!
Många kramar
Madeleine

söndag 21 oktober 2012

Dottern partajar..



Igår ramlade det in 13 glada barn så var det partaj för hela slanten, frosseri, dansstopp, kurragömma och en glad liten dotter med bordet fullt av presenter. Så avslutades kvällen med kompisövernattning, två fnissiga tjejer somnade inte speciellt tidigt om man säger så. Det finns många roliga historier att bryta ihop över just då det är läggdags. 
Sitter i detta nu och tittar ut på höstruskigheterna och funderar på om man ska ta med sig familjen ut en sväng, eller om man ska skita i det helt enkelt!! Brasa och fika känns också rätt så lockande idag!!
Hoppas ni haft en fin helg!!
Kramar Madeleine

måndag 15 oktober 2012

Världens godaste bröd..






Det finns ju hur många varianter som helst på bikarbonatbröd och det är ju så gott så hälften vore nog och till råga på allt så är det nyttigt. Skulle gärna ha tagit åt mig äran för det här brödet men eftersom jag i alla fall har lite moral i kroppen så får jag väl erkänna att det var maken som snodde ihop. Vi har haft en riktig mathelg, vi har käkat vinkokta musslor, mustig höstgryta och massa annat smått och gott, kurat inne med tända ljus mest hela helgen!
Ha en fin vecka!!
Kramar Madeleine

fredag 12 oktober 2012

Inomhusmys när frosten biter...



Som inredningsbloggande människa så kan jag ibland fundera över om man har så mycket mer att erbjuda, huset vi bor i är ju detsamma så möjligheten att vara alldeles extra ordinärt unik i varje inlägg är ju inte obegränsade. Så jag vill från botten av mitt hjärta tacka för de oerhört fina, gulliga kommentarer jag fick i förra inlägget, det är så härligt med sådan vänlighet, det ger mersmak!! 
Vilken morgon det var idag, svinkallt och tårdrypande vackert. Det  flög runt små lätta iskristaller i luften och skapade ett magiskt gnistrande landskap. Men jag fick en liten köldchock när jag stack näsan utanför dörren, jag var liksom inte beredd, inte min tunna kavaj heller som omedelbums fick åka in i den trista vinterförvaringens tillvaro. Vi tände ljus, kokade kaffe, snodde ihop lite smaskigheter och myste med hela härligheten utanför fönstret!


Många fredagskramar till Er!!
Madeleine

måndag 8 oktober 2012

Ett ställe för stora och små..









Hej på er!!
Tänk att den här oanvända hörnan blev poppisstället efter lite makeover. Det är väldigt skönt att kunna samla dator, pyssel och småplock på samma ställe och det kan ju bli rätt så trivsamt om man plockar ner doningarna i diverse trevliga burkar och askar. 
I lördags var det gårdsloppis här i trädgården och det var riktigt skojsigt, fem vänner och jag hade ställt upp bord och det var saker högt och lågt. Jag sålde en hel del och jag köpte en hel del så det kan tänkas att det blev plusminusnoll :/. Min dotter fick en slant och fria händer så jag tror hon utökat sin porslinssamling med en sisådär 15 hundar !! Men det var väldigt kul så det kommer nog bli fler gånger :). 
Hoppas ni har det gott!!
Kramar Madeleine

onsdag 3 oktober 2012

Lite små godingar..





Hej!
Här rullar dagarna på i ett alldeles utomordentligt hastigt tempo, hinner liksom inte med. Men här om dagen kom lite små godingar på posten, sånt där som gör att jag blir lite extra glad och trivsam :). Jag har ju börjat samla på dessa söta små dockor, kan inte motstå dem helt enkelt!! Så har även jag, som så många andra, gått och kärat ner mig i Mini empire! Hur fina är inte deras prints, ja och allt annat också för den delen :).
Så skulle jag vilja påminna om att på lördag så är det loppis här i trädgården och då är alla som är i trakten hjärtligt välkomna. Sen vill jag också slå ett slag för marknadslördag på Wallmokrans som även den är på lördag, väl värt ett besök!!
Många kramar 
Madeleine